Behandlinger

At gå til psykolog er en tillidssag

Nærvær, ekspertise og engagement

At gå til psykolog er en tillidssag, og derfor er det mit ønske at skabe nogle rammer, hvor du føler dig tryg, og hvor du frit kan tale om det, som er problematisk. Det er min opgave at lytte og rådgive ud fra et samarbejdende princip, et samarbejde, som er dynamisk, og hvor samtalen ikke er underlagt begrænsninger. I mit samtalerum skal der være en tryg og dynamisk atmosfære, hvor samtalen frit kan udfolde sig, og hvor jeg ønsker, at samtalen bærer præg af nærvær, ekspertise og engagement.

Mit udgangspunkt for behandling er den Kognitive adfærdsterapi, hvor man arbejder med sammenhængen mellem tanker, følelser, adfærd og kropslige fornemmelser. Så vil du ændre på dine følelser, så arbejder vi med sammenhængen mellem elementerne for at gøre tankerne mere konstruktive.

Den kognitive adfærdsterapi er en korttidsterapi, som sigter mod at skabe effektive ændringer i din hverdag.

Foruden min 2-årige efteruddannelse i Kognitiv adfærdsterapi ved Kognitiv Terapicenter Århus, er jeg uddannet Psykotraumatolog RITS® på Højskolen i Hedmark, Norge. RITS® står for Rekonstruktion og Integration af Traumatisk Stress, og er en effektiv metode til behandling af traumatiske kriser. Derfor kan denne behandling også tilbydes. Jeg arbejder desuden med en eksistentiel psykologisk tilgang, som tager afsæt i menneskets eksistentielle grundvilkår og støtter i mestringen af disse.

Men da jeg altid tager udgangspunkt i det enkelte menneske, så vil behandlingen blive tilpasset præcist til dine behov. Dette kan lade sig gøre, fordi jeg løbende dygtiggør mig med kurser og supervision indenfor ovennævnte og andre terapeutiske områder.

Professionel hjælp i en svær tid - Kontakt mig på 20 29 49 54

Behandlinger

Jeg tilbyder psykologbehandlinger til følgende hændelser og sygdomme.

Krise

Alle mennesker bliver gennem livet udsat for svære psykiske belastninger eller voldsomme hændelser. Det kan f.eks. være når én man holder af, bliver syg eller dør, eller hvis man selv rammes af sygdom. En krise kan også opstå i forbindelse med skilsmisse, hvis man mister sit arbejde, eller kommer ud for en ulykke eller overværer noget voldsomt. Det er ikke til at forudsige, hvem som rammes, da vores psykiske kapacitet afhænger af mange faktorer. De fleste mennesker reagerer helt naturligt med både fysiske og psykiske reaktioner, som for eksempel hjertebanken, appetitændring, søvnbesvær eller tanker, som bliver ved med at kredse om den kritiske hændelse.

Ofte vil reaktionerne aftage over tid, da vores psykiske kapacitet får genvundet kontrollen med de nye krav eller livsomstændigheder. Ofte kan en krise bringe ny viden og selvindsigt med sig.

PTSD

Post traumatisk Stresslidelse er en psykisk lidelse, som kan opstå efter hændelser af katastrofemæssig karakter. Lidelsen kan forekomme, hvis man har været vidne til, eller selv har oplevet en så alvorlig situation, at man har følt sig truet på livet, eller reelt været i livsfare. Hændelserne kan være naturkatastrofer, bilulykker, krigshandlinger, voldtægt, overfald, brand, røveri eller alvorlige ulykker. Den givne hændelse er af så truende karakter, at de fleste mennesker efterfølgende vil opleve stress.

Symptomer på PTSD er, at man genoplever hændelsen gennem påtrængende tanker eller mareridt. Man vil også opleve et stærk ubehag ved ting eller steder, som minder én om traumet, hvilket fører til undgåelsesadfærd og isolation. Den indre fornemmelse er anspændthed og vagtsomhed, og man kan være meget følsom overfor sanseindtryk. Denne vagtsomhed kan medføre vrede, irritation og til tider koncentrationsbesvær.

Stress

Stress er betegnelsen på en fysisk og biologisk respons, som opstår i kroppen og i hjernen, når vi skal præstere noget ekstra. Derfor er stress ikke altid negativt, men hjælper os, når vi har travlt eller skal gøre os umage og yde noget ekstra. Men langvarig stresspåvirkning er usundt, og kan føre til alvorlig sygdom og psykisk udbrændthed.

Stress er en belastningstilstand, som opstår, når ydre og indre krav overstiger de ressourcer, den enkelte har eller oplever at have”. Symptomerne på stress er mangeartede, men de fleste oplever søvnløshed, pludselig opvågning, koncentrationsbesvær og tanker der forstyrrer og kører i ring, anspændthed og irritation. Desuden kan hukommelsesvanskeligheder opstå ved længere tids stresspåvirkning.

Angst

Socialangst opleves som en følelse af et vedvarende ubehag og anspændthed i andres selskab. Tankerne kredser ofte om, at man er anderledes eller forkert, eller at de andre vil tænke sådan om én. Ofte er man angst for at komme til at vise, at man er nervøs eller sveder, ryster eller rødmer, hvilket bliver en selvforstærkende mekanisme.

Panikangst opleves som en pludselig og meget voldsom angst, der kan komme uden forvarsel. Her kan man opleve vejrtrækningsbesvær, hjertebanken og smerter i brystet, svimmelhed, kvalme og mange beskriver en ”uvirkelighedsfornemmelse”. Tankerne omhandler bekymring for at dø, eller at man er ved at blive sindssyg.Agorafobi opleves ved at gå alene udenfor hjemmet. Det kan være angst for at køre i offentlig transport alene eller gå ud at handle. Det kan også være store eller åbne pladser, hvor der er mange mennesker. Tankerne kredser om, at man kan besvime og miste kontrollen, samt at ingen vil hjælpe en.

Generaliseret angst opleves som en vedvarende bekymring for sig selv eller sine nærmeste. Angstfølelsen kommer til udtryk gennem ubehag og uro i kroppen, og tendens til sammenfaren. Tankerne er ofte rettet mod, om man nu har overset noget i hverdagen, og man prøver at forudse en masse negative scenarier, som der skal kompenseres for.Sygdomsangst opleves som en tilbagevendende angst for at lide af en alvorlig sygdom. Denne angsttype fører til overdreven opmærksomhed på kropslige fornemmelser, som er til gene for én selv og andre.

Sorg

Sorg er en følelsesmæssig reaktion, som opstår efter et tab, ofte et dødsfald, skilsmisse eller andre store livs ændringer. Sorg er ikke en sygdom, men en proces som igangsættes efter at have mistet noget vigtigt. Sorgprocessen opleves meget forskelligt fra menneske til menneske, og vil ofte opleves som en kombination af mange følelser, blandt andet tristhedsfornemmelse, en følelse af opgivenhed, angst og vrede.

Langt de fleste håndterer sorgen ved egen og familiens hjælp. Men kompliceret sorg kan opstå, hvis man undgår at forholde sig til tabet, eller hvis man hænger fast ved det gamle minde og frastøder det nye liv.

Depression

Depression er kendetegnet ved vedvarende tristhed og nedsat lyst og interesse, og må ikke forveksles med sorg. Ved depression beskriver mange, at livet opleves gråt i gråt, og at det, som tidligere gav dem glæde, nu er ligegyldigt.

Symptomerne ved depression er forsænket stemningsleje, nedsat lyst og interesse og nedsat energi og øget træthed. Der ses også ændringer i appetit og søvnmønster, og seksualiteten påvirkes. Ofte kredser tankerne om, at man ikke er noget værd som menneske, og at ens nærmeste er bedre tjent uden én. Disse selvbebrejdelser kan føre til tanker om selvmord og kan opleves meget pinefulde for den ramte.

Alvorlig sygdom

Alvorlig sygdom er kendetegnet ved, at man skal forholde sig til nogle fysiske symptomer samtidig med, at ens forestilling om fremtiden bliver udfordret og fører nogle psykiske reaktioner med sig. Mange beskriver først kriselignende symptomer, som chok og fornægtelse, og senere kan en følelse af meningsløshed, afmagt og ensomhed også forekomme.

Den syge er ofte bekymret for, hvordan man taler med familien om sygdommen, eller de ændrede livsomstændigheder. Og mange syge er bekymrede for at gøre familien mere ked af det. Der kan også være tanker eller bekymringer, som man ikke ønsker at dele med familien.

Men det er ikke kun den syge, som rammes ved alvorlig sygdom. De pårørende rammes også, og de skal på samme vis forholde sig til sygdommen og de ændrede livsforhold. Det er svært for alle, at skulle håndtere den nye situation, da rollerne i familien ofte forandres og der er mange følelser på spil. Tankerne kan kredse om, hvordan man forholder sig til sin sin egen sorg, og hvordan man stiller spørgsmål til den syge.

Jeg er medlem af Dansk Psykologforening - din sikkerhed for kompetent rådgivning

Hvad er en psykolog?

En psykolog er en professionel samtalepartner, som kan rumme og lytte til dine personlige beretninger. Titlen psykolog er en beskyttet titel, som kun må benyttes, hvis man har en universitetsuddannelse som cand.psych. eller cand.pæd.psych. Det er således din garanti for, at jeg har en teoretisk relevant baggrund og gør brug af videnskabeligt anerkendte metoder.

Jeg er uddannet cand.psych. fra Københavns Universitet og er medlem af Dansk Psykolog Forening. Jeg arbejder ifølge Etiske Principper for Nordiske Psykologer, og jeg har tavshedspligt.

Supervision

Supervision til psykologer mhp. autorisation el. specialist-godkendelse. Der ydes case-supervision, feedback på egen stil og videosupervision.
Supervisionen tilrettelægges i henhold til Dansk Psykolog Forenings kriterier for godkendelse.

Kontakt

Du er altid meget velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål. Det er vigtigt for mig at skabe nogle trygge rammer undervejs i psykologforløbet.